Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Június 13. 12:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Szökni próbált, de balesetet szenvedett egy embercsempész Zalában

Szökni próbált, de balesetet szenvedett egy embercsempész Zalában

Elfogtak egy albán embercsempészt, aki a rendőrök jelzése ellenére nem állt meg mikrobuszával, néhány kilométerrel távolabb azonban a jármű balesetet szenvedett

- közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.A rendőrök hétfő hajnalban a Murarátkán átvezető úton akartak ellenőrizni egy bolgár rendszámú mikrobuszt, a sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést és továbbhajtott. Néhány kilométerrel távolabb, Tormaföldén a jármű egy beton támfalnak ütközött. A baleset után a buszban utazók elfutottak.

A rendőrök rövid időn belül elfogtak hat afgán férfit, valamint a feltételezhetően a járművet vezető albán férfit. Az illegális bevándorlóknak sem a beutazáshoz, sem a magyarországi tartózkodáshoz nem voltak megfelelő papírjaik.

A rendőrök az ügyben embercsempészés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. Lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet és tovább keresik a mikrobusz utasait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.