Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 16. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: tatabánya

Szóljon bele Ön is!

Szóljon bele Ön is!

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata fontos társadalmi igényként kezeli a helyi közhatalom tevékenységével kapcsolatos döntések átláthatóságát. Az új, egységes átláthatósági rendelet megalkotása kapcsán számítunk az Önök véleményére is!

Az önkormányzatok számos olyan ügyben hoznak döntést, amelyek az ott élők életét alapvetően befolyásolják, ráadásul adóforintokból gazdálkodnak, és a közös tulajdonunkat kezelik. Jogos elvárás tehát, ha valaki szeretné megtudni, hogy milyen tételekre mennyit fordított az önkormányzat, vagy éppen milyen cégekkel és milyen célból kötött szerződést.
Ez mind olyan információ, amelyről az állampolgároknak joguk van tudni, mégis nagyon ritkán szereznek tudomást róla.
Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a bizottsági véleményezéssel párhuzamosan a rendelet tervezetet, mint munkaanyagot társadalmi véleményezésre bocsátja és az összegyűjtött észrevételek feldolgozása után a közgyűlés elé terjeszti elfogadásra.
Várjuk tehát véleményeiket, gondolkodjunk közösen!

Javaslataikat február végégi közvetlenül beküldhetik a www.tatabanya.hu/Gyorskereső/Írjon nekünk! levelezési címről, az átláthatósági rendelet tervezet pedig az alábbi linken érhető el:

Átláthatósági rendelet megalkotása_határozati javaslat

Címkék: tatabánya város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.