Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Január 23. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: kemma

Sztárok mutatkoznak be a látványos vívógálán

Sztárok mutatkoznak be a látványos vívógálán

Február 5-én rendezik meg Tatabányán, a Vértes agorájában a vívógálát.

Délután fél ötkor kezdődik a látványos esemény, amelynek résztvevői világversenyekről jól ismert párbajtőrözők: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szász Emese, Kun Anna, Esztergályos Patrik, Gnám Tamara és Borsody Emma. Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője, Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere és Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke mond köszöntőt.

Ezt követően látványos show formájában mutatják be a vívókat. A párok a következő felállásban vívnak egymással: Imre Géza – Rédli András, Szász Emese – Kun Anna, Boczkó Gábor – Esztergályos Patrik, Gnám Tamara – Borsody Emma. Színesíti a programot Partali Csaba edző és a helyi egyesületben vívó tanítványainak iskolázása. A helyi két vezető középiskola két testnevelő tanára is megvív egymással, kilétüket a küzdelem kezdetéig homály fedi. A gálát követően lehetőség nyílik a vívókkal közös fényképet készíteni és aláírást kérni tőlük. Németh Árpád közreműködésével vívástörténeti kiállítás nyílik. A rendezvényre nincs belépő, már most igényelhetők a www.avertesagoraja.hu honlapon az ingyenes regisztrációs jegyek.

Megtudtuk, hogy a Vértes Agorája idei közösségi és sportprogramjainak egyik ihletője az egész világ sportszerető közönségének figyelmére számot tartó ötkarikás játékok. Olimpia éve az Agorában – ezzel a címmel indul programsorozat. A rendezvényeken az öt karikát szimbolizálva öt olimpiai sportág szépségeit tárják a közönség elé. Olimpiai, világ-, és Európa-bajnok sportolók, eredményes szakemberek is közreműködnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.