Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 15. 13:51, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Sztárparádé a Kanizsa Arénában

Sztárparádé a Kanizsa Arénában

Nagykanizsa egy vadonatúj arénával bővült, amit két hétvégén át tartó színes programok keretében adtak át.

A december 11-i sportfesztivál 10 órakor, Cseresnyés Péter államtitkár és Balogh László polgármester köszöntőjével kezdődött.

Cseresnyés Péter arról beszélt: Nagykanizsa régóta várt arra, hogy a városban legyen a csapatsportoknak szentélye – ez a több évtizedes álom most az Orbán-kormány által nyújtott támogatásnak köszönhetően valóra válhatott.- A mai sportfesztivállal azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen lehet az élet a Kanizsa Arénában akkor, ha a kanizsaiak felelős gondolkodást mutatva támogatják azt, hogy ez a gyönyörű komplexum működhessen és megteljen élettel – szögezte le Cseresnyés Péter. – Azt kívánom mindannyiunknak, hogy számtalan rendezvény valósulhasson meg az Arénában, ahova szeretettel várunk mindenkit, a város mostani és innét elszármazott lakóit is.

Kicsik és nagyok igényeit egyarán kielégítő programok közül válogathattak a kilátogatók. Az Aréna aulájában a szórakozásé volt a főszerep, ahol Teqball-asztalt, biliárdfocit, evezős ergométert és léghokit is kipróbálhattak az érdeklődők.



Minden állomáson volt pecsétgyűjtési lehetőség így a legügyesebbek egy egyedi Kanizsa Arénás ajándékcsomagot vihettek haza. A sportprogramok 10:30-kor vették kezdetüket a Polgármester All Stars Válogatott és a Prémium Médiaválogatott mérkőzésével.

A szünetben a Médiaválogatott oszlopos tagja, Cozombolis Leonidász Péter a jól ismert slágerével szórakoztatta a közönséget.

A mérkőzés végül a Médiaválogatott magabiztos sikerével ért véget. Azonban nem sok idő maradt a pihenésre, ugyanis egyből a mérkőzés után kezdődött a Parlament Válogatott – Prémium Médiaválogatott gálameccse.

Ez a találkozó már jóval kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a vége barátságos döntetlen lett. A félidőben egy igazán megható élménynek lehettek részesei a kilátogatók. Haddad Henrik, Ricky elénekelte az Ismerős Arcok leghíresebb számát, a Nélküledet . Erre a Médiaválogatott, a Parlament Válogatott és a Polgármester Válogatott tagjai összekarolva együtt énekelték a dalt az énekessel.

A Médiaválogatott ezen a hétvégén egy új taggal bővült, elfogadta a meghívást a kapuba Balogh László, Nagykanizsa polgármestere, aki remek teljesítményével több góltól megmentette a csapatát.

A mérkőzések sora még ekkor sem ért véget, a nap legjobban várt eseménye 13:00-kor következett, amikor a Nagykanizsa All star Válogatott csapata az FTC Öregfiúk gárdáját fogadta.

A mérkőzés magabiztos Fradi győzelmet hozott. A szünetben Telek Andrást születésnapja alkalmából egy tortával köszöntötte a Médiaválogatott vezetője:Földesi János és a támogatók részéről, Botka István, Boda Gábor.

Kezdő rúgást Cseresnyés Péter Államtitkár végezte el.

Ebben az időben az Aréna előtt Kamionhúzó OB-t tartottak, aminek keretében egy zöld-fehér színekbe öltöztetett kamion kerül elhúzásra. A programok még ezután sem értek véget, ugyanis Katus Attila tartott fitnesz edzést és életmódtanácsadási előadást az érdeklődőknek. A gyermekeknek a legnagyobb élmény az egész napos csillámtetováláson és arcfestésen kívül kétségtelen, hogy a világrekorder bűvész, Lui által nyújtott gyermek show adta. Lui így nyilatkozott az esemény után: „Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a rendezvényen. Köszönöm, hogy a programok sokszínűségéhez hozzájárulhattam az előadásommal. Hajrá Nagykanizsa!”

„Ma megnyitjuk a Kanizsa Arénát. Kanizsa város lakossága több évtizedes álma valósul meg végre így egy 15 milliárd forintos projektrévén.

Köszönjük az adófizetők pénzét, a kormány támogatását, a Paulinyi és Társai minőségi tervező munkáját, a ZÁÉV hozzáértő kivitelező munkáját, a BMSK-nak a lebonyolítás zökkenőmentességét, és sok-sok szakember szakértő hozzáállását.
A Kanizsa Aréna egy kétéves építkezés után most egy igazi karácsonyi ajándék a kanizsaiak és a környékbeliek számára. Reméljük, nem csak díszdoboz marad…
Gondoljunk bele, amennyire meghatározó jegye Rómának a Colosseum,annyira lehet fontos karakterisztikuma Kanizsának is az Aréna!

Különleges a mi multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokunk: 12ezer négyzetméterével; 3000 + 2000 fő befogadóképességével; küzdőterén akár2 kézilabda- vagy 3 kosárlabdapályájával; a 70 métert áthidaló acéltető szerkezetével; egyedi belső színezésével; az épülettömb jellegzetes árnyékoló szerkezetével; zöld környezetével;…A fenntarthatóság érdekében két darab 600 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyút és napelemes rendszert telepítettek az épület tetejére.
A mi Arénánkat néha 200-an is építették közel 600 napon át, köztük sok kanizsai alvállalkozó is.

A nagypálya alkalmas futsal, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tollaslabda mérkőzésekre, van 7 sportolásra alkalmas közösségi terem, sőt még szaunák is vannak. És a multifunkcionalitás azt jelenti, hogy az Aréna lehetőséget ad sokféle kulturálisesemény megrendezésére (pl. koncertek, fesztiválok, kiállítások, vásárok, városi közösségi rendezvények, iskolai rendezvények,ünnepségek,…).

árhuzamosan többféle tevékenység folytatható lesz a létesítményben! Reméljük, hogy sportegyesületek edzéslehetőségeit és iskolai rendezvények megtartását is szolgálhatja a „mi Arénánk”!

A különleges belső tér és a majdan benne zajló tartalmas rendezvények révén hiszem, hogy aki kipróbálja, részese lesz, az rácsodálkozik,és örökre híve lesz a Kanizsa Arénának. Kedves Kanizsaiak! A hétvégén már ismerkedjenek a mi Arénánkkal!

Az Aréna nálunk nem gladiátorok küzdőtere. A 600 bajvívást megnyerő Thúry György kanizsai várkapitány városában, az Alapy Gáspár utcában (aki szintén kanizsai várkapitány volt) a mi Arénánk nem valamiféle végvár lesz, hanem reméljük, sokszínű használata révén tömegek számára kiváló üzenetté,igazi „kanizsaikummá” válik! Természetes igényünk, hogy határokat átívelően nemzetközi színtéren is büszkeségünk legyen!

Nagykanizsa majdan a körforgásos gazdaság mintavárosává kíván válni. Ennek kapcsán fontos, hogy ez az új létesítményünk is már környezetbarát telepítésű, energiatakarékos, hatékony vízgazdálkodású, szembetűnően zöld környezetű…!
A „mi Arénánk”egyébként egy karácsonyi nagy szeretetdoboz, melyet mi tölthetünk meg tartalommal. Tisztelettel hívok minden városlakót és távolabbról hozzánk érkezőt, hogy térjen be e házba, és álmodja tovább e hely fennmaradását, fejlődését!
Az épületeknek nemcsak fala, de lelke is van, sőt ereje a benne létezők lelke által van, lehet leginkább. Találjuk meg közösen a „mi Arénánk” lelkét…!” -Balogh László polgármester.

Címkék: aréna, Nagykanizsa, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára