Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2014. Augusztus 28. 20:51, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Sztrájkolnak a Germanwings pilótái péntek délelőtt

Sztrájkolnak a Germanwings pilótái péntek délelőtt

Sztrájkolnak péntek délelőtt a Germanwings német légitársaság pilótái.

A Lufthansa csoport diszkont légitársaságánál 6 és 12 óra között sztrájkolnak a pilóták. A munkabeszüntetés a németországi repülőterekről induló járatokat érinti - közölte a Lufthansa csoportnál dolgozó pilóták szakszervezete (Vereinigung Cockpit - VC).
A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő szakszervezet a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeivel kapcsolatban került konfliktusba a munkaadóval. Áprilisban a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak, hogy nyomatékot adjanak követeléseiknek, de megállapodást azóta sem sikerült elérni.
A Germanwings menetrendje alapján a munkabeszüntetés a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre közlekedő járatok közül kettőt érinthet, egy Düsseldorfból és egy Stuttgartból induló járatot. A társaság honlapján csütörtök kora este szereplő adatok szerint azonban mindkét járat terv szerint elindul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.