Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2012. Augusztus 19. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Öt magyar film indul az Oscarért

Öt magyar film indul az Oscarért

A Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi igazgatóságán belül működő Magyar Filmunió megküldte az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) számára az idei magyar Oscar-bizottság névsorát. A kiválasztott művek között szerepel az Ezüst Medve-díjas Csak a szél is.

A bizottságban Andy Vajna filmszakmai kormánybiztos felkérésére ebben az évben a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának öt tagja (Divinyi Réka, Havas Ágnes, Kovács András Bálint, Miskolczi Péter, Andy Vajna) mellett Angelusz Iván producer, Gárdos Péter filmrendező, Koltai Lajos operatőr-filmrendező, valamint Lovas Balázs forgatókönyvíró foglal helyet.

Az Oscar legjobb idegennyelvű film kategóriájába nevezhető magyar filmek:

A halálba táncoltatott leány
A vizsga
Csak a szél
Isztambul
Kaland
S.O.S. Love! - Az egymillió dolláros megbízás

A közelmúltban hazai moziforgalmazásban bemutatott fenti játékfilmek közül szeptember elején szavazás útján választják ki a bizottság tagjai azt a filmet, amely az amerikai filmakadémián Magyarországot képviseli a legjobb idegennyelvű film kategóriában - tudatta a Magyar Filmunió.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:59, szerda | Belföld

Kijött a GDP adat, szenved a magyar gazdaság

2024. Július 31. 07:58, szerda | Belföld

Egyre többet mobilnetezünk külföldön

Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezelőtt, miközben a roaming hanghívások mennyisége nem növekedett

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak