Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 19. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Tájékoztatás a személyi jövedelemadó részletfizetési lehetőségéről

Tájékoztatás a személyi jövedelemadó részletfizetési lehetőségéről

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal alábbi tájékoztatójával tudatja, hogy a vállalkozási tevékenységet nem folytató, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett magánszemélynek lehetősége van arra...

...hogy a bevallott, százezer forintot meg nem haladó személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét pótlékmentes részletfizetés keretében, a közölt feltételek szerint havonként egyenlő részletekben teljesítse.


'Tájékoztatás a személyi jövedelemadó négy egyenlő részletben történő megfizetéséről

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 133/A. § (1) bekezdése alapján, a 2011. adóév vonatkozásában is lehetősége van a vállalkozási tevékenységet nem folytató, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett magánszemélynek – a bevallás benyújtására előírt határidőig – a személyi jövedelemadó bevallásában nyilatkozatot tenni arra, hogy a bevallott, 100 000 forintot meg nem haladó személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét pótlékmentes részletfizetés keretében, az esedékességtől számított legfeljebb 4 hónapon keresztül, havonként egyenlő részletekben teljesítse.

A megváltozott jogszabályi környezetnek megfelelően az első részlet megfizetésének határideje a személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség törvényben meghatározott esedékességének napja, azaz 2012. május 21-e, ami egyben a bevallás benyújtásának a határideje is.

A második, harmadik és negyedik részletek befizetésének határideje pedig 2012. június 20-a, július 20-a, augusztus 21-e.

Felhívjuk a tisztelt adózók figyelmét arra, hogy a 2011. adóévre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásban megjelölt részletek teljesítéséhez az állami adóhatóság nem küld ki csekket.

A befizetést az alábbi módokon lehetséges teljesíteni:

1. Bankszámláról a 10032000-06056353 számú „NAV Személyi jövedelemadó magánszemélyt, őstermelőt, egyéni vállalkozót, kifizetőt terhelő kötelezettség beszedési számlá”-ra történő utalással (a közlemény rovatban a név és az adóazonosító jel feltüntetése szükséges).

2. A CSEKK elnevezésű nyomtatvány a NAV internetes honlapján – www.nav.gov.hu/letöltések/nyomtatvány kitöltő programok/Csekk menüpont alatt – elérhető és kitölthető, elektronikus beküldésével igényelhető csekk a megfelelő mennyiségben.

3. A NAV kijelölt ügyfélszolgálatainál lehetőség van díjmentesen, bankkártyával teljesíteni a kötelezettséget.

4. Az állami adóhatóság ügyfélszolgálatain igényelt, a személyi jövedelemadó befizetésére szolgáló készpénz-átutalási megbízás (csekk) felhasználásával (név, cím és adóazonosító jel, valamint a fizetendő összeg feltüntetésével).

5. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózók a teljesítéséhez szükséges készpénz-átutalási megbízások igénylésére szolgáló papír alapon benyújtható igénylő lap beküldésével is megfelelő mennyiségben igényelhetnek csekket, a www.nav.gov.hu/letöltések/adatlapok menüpont alatt elérhető – Kérelem készpénz-átutalási megbízás (csekk) igényléséhez – nyomtatvány kitöltésével, benyújtásával.'

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során