Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 18. 09:57, szerda | Belföld
Forrás: mti

Talált telefon adott fiának, kiskorú veszélyeztetése lett az ügyből

Talált telefon adott fiának, kiskorú veszélyeztetése lett az ügyből

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy apával és a 17 éves fiával szemben.

A sértett tavaly augusztus 4-én kora reggel az egyik tatabányai lakótelepen elveszítette a 71 450 forint értékű mobiltelefonját. Az apa nem sokkal később kutyasétáltatás közben a földön megtalálta a készüléket, amit hazavitt. A férfi a telefont a lakásban megmutatta a fiának, akinek elmondta, hogy azt találta. Az apa a mobiltelefont nyolc napon belül nem adta át a tulajdonosának, illetve nem adta le az arra illetékes szervnek, azzal sajátjaként rendelkezett akként, hogy azt használatra átadta a gyerekének.

A fiatalkorú tudta, hogy a készülék bűncselekményből származik, ennek ellenére a SIM kártyát kicserélte és a mobiltelefont heteken keresztül használta.
A nyomozó hatóság házkutatás során a telefont lefoglalta és a tulajdonosnak visszaadta.

Az apa azzal a magatartásával, hogy az általa talált, vagyon elleni bűncselekményből származó mobiltelefont ennek a ténynek a közlésével átadta a fiának, nem mutatott helyes erkölcsi példát, és a gyermekének az erkölcsi fejlődését veszélyeztette.
A járási ügyészség a férfit kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és jogtalan elsajátítás vétségével, míg a fiút orgazdaság vétségével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.