Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Június 27. 03:26, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Az önkormányzat legutóbbi közgyűlésén kiemelt téma volt a fűtéskorszerűsítési program. A város képviselői hiánypótló előterjesztést fogadtak el: ezentúl az egyedi mérők felszerelését is támogatják a költségosztós megoldás m

A tavalyi évben elindult fűtéskorszerűsítési pályázat töretlen népszerűségnek örvend, a csatlakozó társasházak átlagosan 20-30 százalékos hőmegtakarítást értek el. Az érintett lakások száma meghaladja a kétezret, amely a város lakásállományának mintegy 10 százalékát jelenti.
Schmidt Csaba polgármester hangsúlyozta, a módosítás elfogadásával a döntési szabadságot kívánják megadni a tatabányaiaknak. Hozzátette, az önkormányzati támogatás mértéke a költségmegosztós korszerűsítés esetén 100-120 ezer forint lakásonként, a jövőben ugyanekkora összeggel járulnak hozzá az egyedi mérősítéshez.
Salló Győző önkormányzati képviselő megjegyezte, Sárberek az egyik olyan terület, ahol már nagyon várták a módosítást, a lakossági fórumokon gyakran felvetődött a kérdés.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester elmondta, a legfontosabb, hogy minden városrészben dinamikusan el tudjon indulni a program, és örömét fejezte ki, hogy mindegyik körzetből adtak be pályázatot lakóközösségek.
A távhőszolgáltatással kapcsolatos önkormányzati rendeleteket is tárgyalták a közgyűlésen.
Schmidt Csaba elmondta, a módosítás az önkormányzati intézmények illetve a közösségi szolgáltatást nyújtó intézmények átsorolását tartalmazza, a piaci árról a hatósági árkategóriába. Hozzátette, új lehetőség nyílik meg a társasházak és a tatabányai lakosok számára, a villanyhoz hasonlóan általány fizetését is kérhetik. Ez jelentős könnyebbség lehet, mivel jobban tervezhetővé válnak a kiadások.
A testület elfogadta a módosítást, de a Komtávhőnek időre van szüksége a felkészüléshez, így a lehetőség a következő fűtési szezontól él. Az átalányfizetést a szolgáltatónál kell majd kérvényezni.
A Komtávhő korábban kiadott közleménye szerint az előző fűtési szezonban majdnem egy fokkal magasabb volt az átlaghőmérséklet, mint a korábbi idényben és egyre több lakásban terjedtek el az energia-megtakarítást eredményező fűtéskorszerűsítési eljárások, ennek is köszönhetően közel 11 százalékkal csökkent Tatabányán a fűtésre vásárolt energia mennyisége.
A hiteles hőmennyiségmérők adatai szerint a fűtéskorszerűsítéssel érintett házakban a teljes városi átlagnál 40 százalékkal fogyott kevesebb energia és ez az adott házakban élők távhőszámláit is csökkentette.
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 18:01, szombat | Kék hírek

Elfogták a főbérlőjét agyonszúró férfit

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki péntek 18 óra körül, egy szóváltás után leszúrta főbérlőjét Budapesten, a III. kerületi Nánási út egyik társasházában - közölte a Police.hu.

2021. December 04. 16:00, szombat | Belföld

Szalmonellás snacket hívott vissza az egyik áruházlánc

Szalmonellaszennyezettség miatt a Tesco-Global Zrt. visszahívta és kivonta a forgalomból a \"TS snack csípős 100 g\" terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) péntek este az MTI-vel.

2021. December 04. 13:58, szombat | Kék hírek

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon

Nyolcvanötmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök Siófokon - írta a Police.hu szombaton.

2021. December 04. 13:03, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 264,9 millió, a halálos áldozatoké 5,24 millió a világon

A világon 264 924 275 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 242 933 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.