Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Június 27. 03:26, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Támogatás az egyedi mérők felszereléséhez

Az önkormányzat legutóbbi közgyűlésén kiemelt téma volt a fűtéskorszerűsítési program. A város képviselői hiánypótló előterjesztést fogadtak el: ezentúl az egyedi mérők felszerelését is támogatják a költségosztós megoldás m

A tavalyi évben elindult fűtéskorszerűsítési pályázat töretlen népszerűségnek örvend, a csatlakozó társasházak átlagosan 20-30 százalékos hőmegtakarítást értek el. Az érintett lakások száma meghaladja a kétezret, amely a város lakásállományának mintegy 10 százalékát jelenti.
Schmidt Csaba polgármester hangsúlyozta, a módosítás elfogadásával a döntési szabadságot kívánják megadni a tatabányaiaknak. Hozzátette, az önkormányzati támogatás mértéke a költségmegosztós korszerűsítés esetén 100-120 ezer forint lakásonként, a jövőben ugyanekkora összeggel járulnak hozzá az egyedi mérősítéshez.
Salló Győző önkormányzati képviselő megjegyezte, Sárberek az egyik olyan terület, ahol már nagyon várták a módosítást, a lakossági fórumokon gyakran felvetődött a kérdés.
Dr. Kancz Csaba alpolgármester elmondta, a legfontosabb, hogy minden városrészben dinamikusan el tudjon indulni a program, és örömét fejezte ki, hogy mindegyik körzetből adtak be pályázatot lakóközösségek.
A távhőszolgáltatással kapcsolatos önkormányzati rendeleteket is tárgyalták a közgyűlésen.
Schmidt Csaba elmondta, a módosítás az önkormányzati intézmények illetve a közösségi szolgáltatást nyújtó intézmények átsorolását tartalmazza, a piaci árról a hatósági árkategóriába. Hozzátette, új lehetőség nyílik meg a társasházak és a tatabányai lakosok számára, a villanyhoz hasonlóan általány fizetését is kérhetik. Ez jelentős könnyebbség lehet, mivel jobban tervezhetővé válnak a kiadások.
A testület elfogadta a módosítást, de a Komtávhőnek időre van szüksége a felkészüléshez, így a lehetőség a következő fűtési szezontól él. Az átalányfizetést a szolgáltatónál kell majd kérvényezni.
A Komtávhő korábban kiadott közleménye szerint az előző fűtési szezonban majdnem egy fokkal magasabb volt az átlaghőmérséklet, mint a korábbi idényben és egyre több lakásban terjedtek el az energia-megtakarítást eredményező fűtéskorszerűsítési eljárások, ennek is köszönhetően közel 11 százalékkal csökkent Tatabányán a fűtésre vásárolt energia mennyisége.
A hiteles hőmennyiségmérők adatai szerint a fűtéskorszerűsítéssel érintett házakban a teljes városi átlagnál 40 százalékkal fogyott kevesebb energia és ez az adott házakban élők távhőszámláit is csökkentette.
 

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.