Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Október 28. 11:02, hétfő | Helyi sport

Tar Sándor ismét magyar bajnok

Tar Sándor ismét magyar bajnok

Kaposváron 2013. október 17-20 között került megrendezésre a Junior Ökölvívó Magyar Bajnokság. 53 egyesület 187 versenyzője nevezett a versenyre

A Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztályát 7 fő képviselte. 46 kg-ban Szabó Bence, 50 kg-ban Tar Sándor, 60 kg-ban Mészáros Pál, 63 kg-ban Vörös Márton, 66 kg-ban Csonka Bence, 75 kg-ban Tóbiás Noel, +80 kg-ban Lévai Zsolt.
Tar Sándor súlycsoportjában közel maximális létszámú induló volt. Első és második mérkőzését technikai KO-val nyerte, ami azt jelenti, hogy fél percen belül számoltak az ellenfelekre és repült a törölköző. A negyed döntőben a Világbajnokságon ebben a súlyban induló debreceni ellenfél várta, ahol nagy taktikai csatában múlta felül ellenfelét. A döntőben Budapestről egy Központi Sport Iskolás ökölvívóval került szemben, ahol Sándor magabiztos ökölvívása győzedelmeskedett, így végül a bajnoknak járó aranyérmet és trófeát vehette át a dobogó tetején. 60 kg-ban Mészáros Pál újoncként mérette meg magát, akinek az elődöntőbe jutás nem sikerült, de végül az 5. helyen végzett. A versenyzőket Rózsa András és Berki Károly készítette fel.
46 kg-ban Szabó Bence és 66 kg-ban Csonka Bence újoncként indultak a bajnokságon . Mind ketten vereséggel búcsúztak a selejtezők folyamán de megtettek mindent a győzelemért , sajnos nem sikerült . 63 kg-ban a válogatott Vörös Márton egy Győri versenyzővel kezdett . Ellenfele csak másfél menetig bírta a kemény ütéseket , a bíró technikai ko-t hirdetett. Második mérkőzésén az elődöntőben Kaposvári ellenfelet kapott és 2:1 arányú pontozással alul maradt igy bronz érmet akasztottak a nyakába . Vörös Márton teljesítménye alapján a válogatott bizalmát élvezi és Október 24.-től Ústi Nad Labem -ben nagyszabású nemzetközi tornán képviseli a Magyar színeket. + 80-kg-ban Lévai Zsolt első mérkőzésén Kőbányai SC versenyzővel vívta és 3:0 pontozással nyert. Az elődöntőben a Magyar válogatott Salgótarjáni Oláh-val került szembe és három meneten keresztül harcosan öklözve ment előre, ennek ellenére a bírók vesztesnek hozták ki 2:1 arányú pontozással, így ő is bronzérmes helyezést ért el . Felkészítő edzők Kalló László és Kardos József.
A Oroszlányi Sport Egyesületből 2 versenyző vett részt a rendezvényen. Wittman Ferenc 80 kg-ban az elődöntőben a későbbi bajnoktól kapott ki, így bronzérmet vehetett át. Balogh Krisztián + 80 kg-ban szintén a későbbi bajnokkal találkozott a selejtező során, így végül az 5. helyen végzett. A versenyre edzőjük Danyi József készítette fel Őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.