Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 23. 11:00, csütörtök | PR

Tata? Király! Tavasszal is…

Tata? Király! Tavasszal is…

Ebben az évszakban virágba borul Tata és a Gerecse hegység vadregényes tája.

Számos lehetőséget kínálunk vendégeinknek most is arra, hogy szabadidejüket hasznosan kitöltő programokon vegyenek részt.

Tata és környéke olyan különleges helye Magyarországnak, ahol az itt élő emberek által kialakított táj és a természeti értékek egymással tökéletes harmóniában léteznek, szerves egységet alkotnak. Akár egyéni szervezésben, akár csoportos keretek között látogatnak el hozzánk, az aktív, öko- és kulturális turisztikai ajánlatok széles kínálatából választhatnak kedvükre valót.

A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület szolgáltatói összeállították legfrissebb ajánlataikat. Már foglalhatók a pünkösdi hosszúhétvégére, a Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál vagy a Víz, Zene, Virág Fesztivál idejére, de akár a nyári-őszi időszakra szóló kedvezményes csomagjaink. A kínálat összeállításakor külön figyelmet fordítottunk a gyermekes családokra, nyugdíjasokra, nászutas vendégeinkre.

Szabadidős programjaink közül Tata város fő attrakcióit egy körülbelül háromórás, szakvezetővel kísért séta keretében mutatjuk be. Kerékpáron ülve még olyan távolabbi célpontokat is könnyedén elérhetünk, mint az Öreg-tavat délkeletről övező védett természeti terület, vagy a Kálvária-domb.

A festői szépségű tatai Öreg-tó a vízhez kötődő sportok szerelmeseinek egyik kedvelt célpontja. A Fényes Fürdő területén kialakított rövid tanösvény közérthető formában enged betekintést az itt feltörő forráscsoport körül kialakult páratlan növény- és állatvilág rejtett szépségeibe. A nem mindennapi élményeket keresők számára nyitva áll a lehetőség, hogy búvárfelszerelésben lemerüljenek a Katona-forrás mélyére. A kristálytiszta víz és a forráskürtő egyszerűen lenyűgöző látványt nyújt.

A Gerecse Magyarország kevésbé ismert hegyvidékei közé tartozik. A rövidebb-hosszabb, könnyebben teljesíthető és nagyobb fizikai igénybevételt jelentő bakancsos és kerékpáros túráink a hegység falvainak természeti és épített, kulturális értékeivel ismertetik meg az érdeklődőket.

A nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek védelme alá tartozó, Naszály mellett található Ferencmajori-halastavakon hazánk madárvilágának nyüzsgő életébe nyerhetünk betekintést. A program során a madarak szokásait, viselkedését ismerhetjük meg, ezen kívül pedig hasznos információkat gyűjthetünk hazánk és az „öreg” kontinens madárállományáról.

Egy tartalmas nap végén jól esik megpihenni, beszélgetni a neszmélyi borvidék nedűinek társaságában. A kis pincékben a szőlősgazdák nyitott kapukkal várják a vendégeket és kínálják kiváló boraikat. A tatai Öreg-tóra péntek és szombat este kifutó borhajón maguk a borászok tartanak kóstolókat, közben pedig mesélnek magukról és a borkészítés fortélyairól.

További információ:http://www.visittata.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről