Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Február 28. 15:00, csütörtök | Helyi önkormányzati

Tatabánya adósságának 65 százalékát vállalja át az állam!

Tatabánya adósságának 65 százalékát vállalja át az állam!

Az eredetileg bejelentett 40 helyett Tatabánya adósságállományának 65 százalékát vállalja át a kormány - közölte Schmidt Csaba.

A megyeszékhely polgármestere elmondta, hogy ez az összeg 5,4 milliárd forint. Az adósságrendezésről szóló megállapodást a felek már aláírták a KEM Kormányhivatalban.

Schmidt Csaba úgy vélte, hogy a kormány döntése egyben azt is jelenti, hogy plusz forrásokhoz juthat a város, és így további fejlesztések indulhatnak el. A polgármester kiemelkedőnek nevezte a kormánytól kapott segítségnyújtást, amely példa nélküli, hiszen az előző kormányok inkább elvettek az önkormányzatoktól. Kitért arra is, hogy város vezetői által meghozott kiegyensúlyozott döntések eddig is lehetővé tették, hogy az önkormányzat adósságszolgálati kötelezettségeinek eleget tegyen, de így Tatabánya számára ez a kormányzati döntés lendületet ad ahhoz, hogy megvalósítsa újabb fejlesztési céljait. Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat folytatja eddigi határozott városépítő stratégiáját és takarékos gazdálkodását, hiszen ezek az alapfeltételei a további fejlődésnek. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy a kormány az önkormányzatok adósságrendezése érdekében 600 milliárd forintnyi adósság átvállalását hagyott jóvá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.