Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Október 26. 09:23, hétfő | Helyi

Tatabánya, ahol otthonra találsz

Tatabánya, ahol otthonra találsz

Városunk önkormányzata valamint a helyi cégek és intézmények közösen segítik azt, hogy az oktatás, a lakhatási feltételek, az ösztöndíjprogramok és a tömegközlekedés továbbfejlesztésével egy élhető, modern és dinamikusan fejlődő nagyváros válhasson Tatabányából.

Tatabánya az elmúlt 25 évben gyökeresen átalakult: az egykoron szinte kizárólag a bányászatra épülő városból mára egy fejlett infrastruktúrával és szerteágazó iparral rendelkező település lett. A jelenlegi munkaerő-piaci előrejelzések alapján hamarosan városunkban szakemberhiány alakulhat ki, melynek megelőzésére városunk önkormányzata és a helyi cégek, intézmények is összefogtak. A munkaerőpiaci-elemzőkből valamint a város és a cégek szakembereiből összeállított munkacsoport által most kidolgozott program alapelve, hogy a városmarketing kialakításával, az oktatás, a lakhatási feltételek, az ösztöndíjprogramok és a tömegközlekedés továbbfejlesztésével egy élhető, modern és a fiatalok számára vonzó település váljon városunkból.

A közös munkacsoport javaslatait figyelembe véve a Képviselő-testületünk többsége támogatta, hogy a Tatabánya Hazavár ösztöndíjprogramok feltételeinek enyhítésével valamint a kedvezményezettek körének növelésével segítse a helyi, vagy itt munkát vállaló fiatalokat. Döntés született arról is, hogy a városunk jelentősen növelni kívánja a bérbe adható önkormányzati lakások számát; valamint a fiatalok itthon tartása és városunkba vonzása érdekében az önkormányzat megkezdi egy olyan „intelligens település” program kidolgozását is, mely a legmodernebb technológiák alkalmazásával és a szolgáltatási kínálat növelésével kívánja vonzóvá tenni Tatabányát. Ehhez nyújt hatékony segítséget az a cégek és városunk által közösen létrehozott marketingalap is, mellyel a tatabányai önkormányzat és a helyi vállalkozások közösen teszik majd hatékonyabbá, vonzóbbá a munkaerő megtartását és toborzását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.