Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 09. 14:52, hétfő | Helyi önkormányzati

Tatabánya befektetőbarát település

Tatabánya befektetőbarát település

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Befektetőbarát Településekért programjában nyújtott sikeres teljesítmény alapján Tatabánya jogosulttá vált a „Befektetőbarát Település” nevének és a projekt logójának használatára – ismertette Schmidt Csaba a megyeszékhely polgármestere.
A város vezetője elmondta: a gazdaságfejlesztésében újabb előrelépést jelenthet, hogy az ezzel foglalkozó önkormányzati szakemberek további elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek a befektetés-ösztönzéssel, a településmarketinggel és a befektetőkkel való kommunikációval foglalkozó kurzus során. A HITA szakértői javaslatokkal is szolgáltak arra vonatkozóan, hogy mire érdemes figyelni a befektetői látogatások során. A résztvevők gyakorlati feladatként elkészítették saját településük befektetés-ösztönzési stratégiáját. Előadások hangzottak el a városok, térségek fejlesztési lehetőségeiről, az önkormányzatoknak szóló fejlesztési hitellehetőségekről, a beruházások során is fontos örökségvédelemről és az önkormányzati kommunikációról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton