Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Augusztus 25. 13:48, csütörtök | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Tatabányán épít üzemet a Mivisa

Tatabányán épít üzemet a Mivisa

A spanyol Mivisa cég a Tatabánya-Környei Ipari Parkban építi meg új magyarországi üzemét, ahol majd élelmiszer ipari csomagolóanyagként használatos fémdobozokat gyártanak.

A 2012. január elsejei indulás után naponta 1 millió doboz fogja elhagyni a gyártósort – ismertette közleményében a tatabányai és környei polgármester. 

A 6 hektáros területen 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnok épül. A gyártósor három különböző méretű konzervdoboz gyártására lesz alkalmas. A cég az indulás után 40 főt foglalkoztat majd.

Schmidt Csaba tatabányai polgármester hangsúlyozta: „Ez a beruházás újabb lendületet jelent az ipari parkban, ahol éppen most két cég, az elektronikus termékeket előállító osztrák Becom és a felületkezeléssel foglalkozó német Impregnal is bővíti telephelyét. A közelmúltban ugyanitt az ipari parkban kezdte meg működését a Samsung műanyagipari üzeme, és átadás előtt áll a Henkel új ragasztógyára. Ez a mostani beruházás is jól jelzi, hogy gazdaságfejlesztésünk a több lábon állásra törekszik, hogy hosszú távon stabil munkahelyeket tudjunk biztosítani az itt élő embereknek. Ez a stratégia eddig is bevált, és ezért bizakodással folytathatjuk ezt a közös munkát a jövőben is.”

Beke László környei polgármestere elmondta: „A jelenlegi gazdasági helyzetben is folyamatosan gyarapodó ipari parkunk sikere a Tatabánya és Környe önkormányzata, valamint az IPH Kft. között létrejött és a mai napig gyümölcsöző együttműködésnek köszönhető. Ebből fakad, hogy míg sajnos manapság is hallhatunk létszámleépítésekről, üzemek megszűnéséről, addig a közös ipari területünk szépen fejlődik: a régebben idetelepült társaságok folyamatosan bővítenek, s mellettük sorra érkeznek az újak. Épp ezért bízom benne, hogy a jövőben is újabb és újabb munkahelyteremtésekről számolhatunk be, s még gyakran kell kiemelnem, hogy „a siker kulcsa az együttműködés!”

A spanyol Mivisa fémből készült élelmiszer ipari csomagolóanyagok előállításával foglalkozik. Termékei között megtalálhatók a konzervdobozok, a nyitófüles- és visszazárható doboztetők, illetve a lecsavarható fémkupakok. A vállalat a nyitófüles konzervdoboz-tetők előállításában világelső, ebből a termékükből évente több mint 6 milliárd darabot gyártanak. A cégnek Spanyolországban 6, Marokkóban, Hollandiában és Magyarországon pedig 1-1 üzeme van. A Mivisa 2010-es árbevétele mintegy 520 millió euró volt. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya