Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. November 04. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: tatabánya

Tatabányán járt az államfő

Tatabányán járt az államfő

Áder Jánost az Északdunántúli Vízmű Zrt. látta vendégül. A köztársasági elnök megtekintette városunk Európában is egyedülálló „vízbányáját”.

Áder Jánost a tatabányai víziközmű-szolgáltató székházában többek között Turainé John Katalin alpolgármester asszony, Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Bencsik János országgyűlési képviselő, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Jelen Tamás vezérigazgató köszöntötte, majd az ÉDV Zrt. munkatársai előadás keretében mutatták be az ország természetes vízkincseinek védelmét szorgalmazó államfőnek az erre irányuló helyi törekvéseket és technológiát.

Városunk esetében különösen fontos ugyanis a víz védelme, hiszen az országos átlagtól eltérően a környék vízkészletéről nem kutak, hanem két vízbánya gondoskodik. 250 méteres mélységből termelik ki a tisztaságáról és ásványvíz-minőségéről híres tatabányai karsztvizet, ami nem csak Magyarországon, de Európában is egyedülálló.

Áder János hangsúlyozta, érdemes lenne elgondolkodni egy második vízvezeték-rendszer kiépítésén, hogy különleges és értékes ivóvizünket csak emberi fogyasztásra, és ne öntözésre, öblítésre használjuk.

A székházból ezután, az elméletet mintegy gyakorlatba ültetve, ellátogattak a XIV/A vízaknához, ahol a köztársasági elnök megtekinthette a műszaki berendezéseket és magát, a 200 méter mélyen található „vízbányát” is.

A program friss karsztvíz kóstolásával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.