Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 13. 10:36, hétfő | Helyi

Tavasz

Tavasz

A piacon, a zöldségesnél pár hete megjelentek az első primőr áruk és már nemcsak fólia alól vagy külföldről, hanem szabad, hazai földről is származik a pirosló retek vagy az újhagyma.

Itt a lehetőség, hogy nemcsak a saját, hanem az egész család étrendjébe beillesszük, és rávegyük csemetéinket, hogy a friss, ropogós zöldségfélék nemcsak finomak, hanem egészségesek is egyúttal. Ha már szabadföldön teremnek, akkor a napsütésnek köszönhetően valóban számottevő vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkeznek.


Akár a retek, az újhagyma, vagy a snidling fogyasztása valóban megszínesíti a reggelinket. A hagymaféléket összevágva belekeverhetjük tojás vagy sajtkrémbe, illetve körözöttbe. A primőr zöldségfélék salátának elkészítve vacsora ételként is megállják a helyüket.
A jó idő beköszöntével mi is könnyebben hajlunk egy kis változtatásra, mint a hideg téli, illetve hűvös tavaszi napokon.
Többen szembesülnek a ruhaváltás közben azzal a ténnyel, hogy a télen felszedett néhány kilót nyárig jó lenne leadni. 1-2 kiló testsúlyfelesleg esetén elég néhány szervezési lépést megvalósítani, ne kezdjünk meggondolatlan fogyókúrába.
Többek között érdemes étkezés után nekiindulni a vásárlásnak, ugyanis éhesen hajlamosabbak vagyunk több mindent a kosarunkba tenni. Ha van, időnk írjuk össze, hogy mire van szükségünk, így a boltban célzottan fogunk keresgélni és nem csábulunk el olyan könnyen. Lehetőleg ne tegyünk a kosarunkba nassolni valókat, se sós, se édes termékeket, ugyanis kis mennyiségben sok kalóriát, sót, illetve cukrot tartalmaznak. Kerüljük a cukrozott üdítőket is, hiszen 1 literrel 400kcal-t fogyasztunk el.
Ha nem tartunk otthon és persze a munkahelyünkön sem ilyen termékeket, akkor nem lesz mivel kísértésbe esnünk. Válasszunk inkább túró vagy joghurt alapú desszertet, folyadékként pedig megfelelő a csapvíz, ásványvíz.
Próbáljunk meg napi 4-5 alkalommal étkezni és étkezések között lehetőleg ne csipegessünk.
A jó idővel, hosszabb nappalokkal több lehetőségünk van a rendszeres mozgásra is. Eleinte rövidebb, majd hosszabb sétákat tehetünk, némi gyakorlással pedig érdemes felsétálni például a Turul madárhoz, majd a Kilátóhoz, illetve kocogni a Csónakázó-tónál. A jó levegő és a táj valóban segíti aktív kikapcsolódásunkat.

Címkék: étkezés, mozgás, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya