Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 05. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Téliesre fordul az időjárás a hét végén

Téliesre fordul az időjárás a hét végén

Téliesre fordul az időjárás a hét végén. Szombaton többfelé eső lehet, amit vasárnap már fagyott eső, esetleg ónos eső, havazás vált fel.

A hét utolsó napján viharos széllel lehűlés kezdődik, a reggeli órákban mínusz 2 és plusz 7 Celsius-fok valószínű, és a maximum-hőmérséklet is hasonlóan alakul - derül ki az HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken tovább növekszik, majd főként délutántól meg is vastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, estétől fordulhat elő néhol zápor. A délire forduló szél többnyire mérsékelt, az Észak-Dunántúlon élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton általában borult idő várható, de a déli és a keleti országrészben lehetnek szakadozások a felhőzetben, rövidebb időre a nap is kisüthet. Többfelé, több hullámban várható eső, zápor. A legnagyobb mennyiség északnyugaton eshet, míg délkeleten kicsi a csapadék esélye. Eleinte a Dél-Alföldön a délies irányú szelet, majd a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szelet kísérhetik élénk, erős lökések. A minimum-hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de az északkeleti harmadban és a nyugati határvidéken 0 és plusz 5 fok közötti értékek lehetnek a jellemzőek. A maximum 4 és 15 fok között valószínű, nyugaton és északkeleten lehet hidegebb, délkeleten enyhébb idő.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte többfelé várható eső, amit északnyugat felől egyre nagyobb területen vegyes halmazállapotú csapadék - fagyott eső, esetleg ónos eső -, majd havazás vált fel. A halmazállapot-váltást követően a legtöbb helyen gyorsan csökken a csapadékhajlam, de a korábban lehullott csapadék napközben lefagyhat. Az északias irányú szelet sokfelé erős, viharos lökések kísérik, északnyugaton a viharos szél hordhatja a havat. A reggeli órákban mínusz 2 és plusz 7 fok valószínű, és a maximum-hőmérséklet is hasonlóan, mínusz 2 és plusz 9 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, keleten pedig enyhébb az idő. A Dunántúl nyugati felén és északkeleten reggel állhat be a maximum, napközben pedig hűl a levegő.

Címkék: havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk