Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 13. 18:06, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

Temetőből lopott mécsesekkel világított otthonában egy férfi, vádat emeltek ellene

Temetőből lopott elemes mécsesekkel világított otthonában egy füzesabonyi férfi, vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Heves megyei főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi, miután otthonában a szolgáltató 2017 nyarán kikapcsolta az áramot, úgy döntött: elemes eszközökkel oldja meg az ingatlan világítását. Először 2019 szeptembere és decembere között fordult meg tolvajként a füzesabonyi köztemetőben, ahonnan legalább nyolc alkalommal, harminc különböző síremlékről lopott el 30 darab, egyenként 650 forint értékű műanyag, elemes mécsest - írta Szalóki Zoltán főügyész.

A vádlott egy évvel később, 2020 őszén újabb húsz sírról vitt el ilyen eszközöket. Az egyik helyre rövid idő alatt háromszor is visszatért, összesen mintegy kétezer forint értékű mécsest zsákmányolva. A férfival szemben ötven rendbeli, részben folytatólagosan, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat a bíróság jóvátételi munkára ítélje és rendelje el pártfogó felügyeletét - írta a főügyész.

Címkék: lopás, mécses, temető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére