Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2016. Július 12. 08:48, kedd | Helyi

Tiszta, rendezett várost szeretnénk

Tiszta, rendezett várost szeretnénk

A városban lévő egyre több kidobott bútor, széthagyott hulladék nem csak környezetcsúfító látvány, hanem a hulladék elszállításáért felelős szolgáltató számára is plusz terheket ró

Több lakóközösségtől érkezett már jelzés, hogy illetéktelenek dobálják szét a kukák tartalmát, vagy pedig szemetet tesznek a lakótömbjeik előtt álló tárolóedényekbe megtelítve azokat.
Az Önkormányzat feltett szándéka, hogy az elmúlt időszakban jelentkező szemét- kérdést megnyugtatóan rendezze.
A kialakult állapot megszüntetése érdekében első lépésként a Közgyűlés döntött a Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló rendelet módosításáról, illetve annak összehangolásáról a Közterület használatáról szóló önkormányzati rendelettel.
Ennek értelmében 2017. június 30-ától a szemetes konténerek illetéktelen használatának megelőzésére a lakóközösségek kötelesek a hulladéktárolók elkerítéséről, vagy zárhatóvá tételéről gondoskodni, így megelőzhető lesz, hogy illetéktelenek is hozzáférjenek a közterületen elhelyezett hulladéktároló edényekhez. A vállalkozások és a gazdálkodó szervezetek a gyűjtő edényeiket csak az ingatlanon belül tárolhatják, ha ez nem megoldható, akkor zárható tárolóedényben, díjfizetés ellenében tárolhatják a közterületen.
A kukák elkerítésével, zárhatóvá tételével kapcsolatban az önkormányzat még keresi a megoldásokat azért, hogy a lakosság számára is elfogadható, megvalósítható, és a városképbe illő egységes megoldás születhessen meg. A zárható tárolók kiépítéséhez pedig pályázaton keresztül támogatást is igényelhetnek majd a lakóközösségek.
A rendelkezés jövő évi bevezetésével az önkormányzat célja az, hogy Tatabánya egy tiszta, rendezett város maradhasson.

Címkék: tatabánya város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.