Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2011. December 08. 16:03, csütörtök | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit fegyveres rablásért

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit fegyveres rablásért

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla Beri Károlyt, aki társával még 2009-ben, Tatabányán behatolt egy 86 éves asszony lakásába és hárommillió forintot rabolt el tőle.

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Beri Károlyt, aki társával még 2009-ben, Tatabányán símaszkban, fegyverrel behatolt egy 86 éves asszony lakásába és hárommillió forintot rabolt el tőle - tájékoztatta a szervezet sajtószóvivője az MTI-t.

Az elkövető társát, Nagy Károlyt 10 év fegyházbüntetésre ítélték, a másik férfinak a bűncselekményben részt vevő lánytestvére, Beri Borbála pedig hat év fegyházbüntetést kapott, ezzel az ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítéletét - tette hozzá Ferenczy Tamás.
A két férfi 2009 májusában símaszkban becsöngetett egy 86 éves asszonyhoz és pisztolyt fogtak rá. Az idős asszony az ijedtségtől az előszobában összeesett, ekkor az elkövetők ütlegelni kezdték őt és lehúzták a gyűrűket az ujjairól. Később a nő elárulta a lakásban lévő pénz rejtekhelyét, ahonnan a rablók hárommillió forintot vittek el.
Korábban a 29 éves Beri Borbála megismerkedett az asszonnyal, és úgy vélte, hogy az nagyobb összegű pénzt tart otthon, ezért megszervezte, hogy testvére és ismerőse rabolja ki az idős nőt. A bűncselekmény elkövetésekor ő is az asszony lakásában tartózkodott, és magát is áldozatnak állította be, azt állítva, hogy a rablók megkötözték. Később pedig azt mondta a sértettnek, hogy ne forduljon a rendőrséghez, mert a rablók visszamennek hozzá és megölik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.