Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Február 25. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Több ezer könyvelő engedélyét vonták vissza

Több ezer könyvelő engedélyét vonták vissza

A Nemzetgazdasági Minisztériumban lezárult a könyvelői továbbképzés ellenőrzése: az érintett 55 ezer könyvelő közül 7000 nem teljesítette a továbbképzést, ezért a tárca visszavonta engedélyüket.

Pankucsi Zoltán, az NGM adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára a SZAK-ma.hu számviteli és adózási portálnak elmondta: azt vizsgálták, hogy a mérlegképes könyvelők eleget tesznek-e a továbbképzési követelményeknek. A 10 millió forintos éves árbevételt elérő cégeknél a könyvelést csak olyan, megfelelő szakképesítéssel rendelkező könyvelő végezheti, aki szerepel az NGM nyilvántartásában.

A nyilvántartásban maradás egyik feltétele, hogy tudásukat naprakészen tartsák, éves továbbképzéseken. Azok, akik elmulasztják a továbbképzést, elveszítik az engedélyüket - mondta az államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy a könyvelők több mint 10 százalékának kiesése okoz-e zavarokat, Pankucsi Zoltán nemmel válaszolt, és úgy vélte, hogy ennek inkább gazdaságfehérítő hatása van.

Az államtitkár a vizsgálati eredmények tapasztalatait figyelembe véve nem zárta ki, hogy tovább szigorítják a felügyeleti rendszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.