Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2021. Január 26. 06:29, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Több ezer telefonhívással zaklatta volt barátját egy fiatal férfi

Több ezer telefonhívással zaklatta volt barátját egy fiatal férfi

Féltékenységből és haragból több ezer telefonhívással zaklatta volt barátját és a hozzátartozóit egy 23 éves férfi, akit emiatt pénzbüntetésre és közérdekű munkára ítélt a bíróság

- közölte a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel. Dobó Dénes közleménye szerint a Debreceni Járásbíróság január 21-én előkészítő ülésen hirdetett határozatot az ügyben. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, amit a bíróság elfogadott.

A két férfi - a vádlott és a sértett - 2017-ben ismerkedtek meg, majd baráti viszony alakult ki köztük. Később a vádlott jelezte, hogy ő többet érez barátságnál, ezért a sértett 2018 áprilisában minden kapcsolatot megszakított vele.

A vádlott több telefonról is próbálta elérni a sértettet, majd miután nem járt eredménnyel, a hozzátartozóit hívogatta. Ezután pedig, féltékenységből és haragból az öt sértettet rendszeresen és tartósan háborgatta: 2018 áprilisa és júliusa között 3850 alkalommal zaklatta őket telefonon. Ezen túlmenően a vádlott többször átirányította a sértettek telefonszámára érkező hívásokat a saját hívószámára. A hívásátirányításokat telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a szolgáltatónál felmerült "adminisztrációs hiba" miatt tudta eredményesen kezdeményezni.

A bíróság a büntetlen előéletű vádlottat ötrendbeli zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért 168 ezer forint pénzbüntetést és 150 óra közérdekű munka büntetést szabott ki rá.

Az ítélet jogerős - jelezte a szóvivő.

Címkék: ítélet, telefon, zaklatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.