Városlista
2023. május 28, vasárnap - Emil, Csanád

Hírek

2021. November 13. 17:04, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Több millió forintot csaltak

Több millió forintot csaltak

Két dunaújvárosi férfi károsított meg egy nyugdíjast.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két helyi férfival szemben – közölte a rendőrség.

Az eljárás adatai szerint S. Attila és G. Zsolt 2021. szeptember 22-én egy idős férfit bírtak rá arra, hogy Dunaújváros egyik bankfiókjában több millió forint értékben, személyi hitelt igényeljen. A hitel kérelmének jóváhagyása után azt elkövetők a sértett jelenlétében a megigényelt összeget több részletben, más-más bankfiókokban vették ki, többek között Dunaújvárosban, Érden és Budapesten.

Az eljárás alá vont férfiak 2021. szeptember 30-án egy budapesti áruházban a nyugdíjas férfit arra vették rá, hogy áruvásárlási hitellel elektronikai termékeket - televíziót, játékkonzolokat, porszívókat, kávéfőzőt, hangfalat - vásároljon részükre.

S. Attila és G. Zsolt otthonában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2021. november 10-én végeztek házkutatást, ahonnan elektronikai termékeket foglaltak le. Ezt követően a két férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság 2021. november 12-én elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 24. 09:49, szerda | Kék hírek

Két millió forintért rendelt Elf Bart a NAV

A NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei adóellenőrei az egyik népszerű közösségi oldalon látták egy árus hirdetését, akinél nagy tételben lehetett Elf Bart vásárolni.

2023. Május 22. 10:50, hétfő | Kék hírek

Komplett fegyverarzenált találtak egy albán férfinál Röszkén

17 gépkarabélyt, kettő géppisztolyt, kettő pisztolyt, valamint tölténytárakat és lőszereket találtak egy albán férfinál a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Roadpol: sok teherautó-sofőr nem használja a biztonsági övet

2023. Május 18. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Jogerősen húsz év fegyházra ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán.