Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Szeptember 06. 14:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint 5 kiló drogot csempészett - 8 évre ítélték

Több mint 5 kiló drogot csempészett - 8 évre ítélték

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy szerb férfit, aki több mint öt kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni 2016 tavaszán.

A táblabíróság kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 27 éves vádlottat.

A férfi 2016. március 7-án Belgrádban megbízóival abban állapodott meg, hogy Magyarországon át Ausztriába utazik, és poggyászában eljuttat oda egy olyan küldeményt, amelyben kábítószer van.

A vádlott március 10-én átvett egy hátizsákot, amelyben tizenkettő, zöld színű növényi anyagot tartalmazó, fekete fóliával borított csomag volt. Ezt a hátizsákot kellett volna átadnia Ausztriában.

A férfi Belgrádban felszállt a menetrendszerűen Salzburgig közlekedő buszra, a hátizsákot - benne az illegális drogot tartalmazó 12 csomaggal - indulás előtt a sofőrnek átadta, aki azt "Milos Salzburg" címkével látta el, és elhelyezte a csomagtartóban. A busszal a vádlott Hercegszántónál érkezett Magyarországra. A vámvizsgálat során az útipoggyászt ellenőrizték, és hátizsákjában megtalálták a drogot, 5343 gramm marihuánát, amely hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 3,8-szerese volt.

Kimutatták, hogy a vádlott az elfogása előtt fogyasztott illegális drogot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során