Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 02. 09:14, csütörtök | Helyi

Több mint hetvenen a véradáson

Több mint hetvenen a véradáson

A januárihoz képest majdnem hússzal többen, 73-an döntöttek úgy hétfő délután, hogy részt vesznek a Vöröskereszt által szervezett környei véradáson

Bár igazán az év eleji önkéntesek számát sem érheti zokszó, hiszen akkor a cudar időjárás ellenére 54-en adták vérüket.
Délután fél egytől várták az önkénteseket a Művelődési Házban, s Kissné Ágoston Éva véradó felelős örömmel konstatálta, hogy alig egy óra alatt már több mint tízen érkeztek az intézménybe, a számuk pedig este fél 6-ra a már említett 73-ig emelkedett úgy, hogy többen egészségügyi okok miatt nem adhattak vért. Régen nem jöttek már ilyen sokan! – állapíthatták meg elégedetten a szervezők, az pedig további bíztató hír, hogy jó ideje már nem múlik úgy el véradás Környén, amikor ne köszönthetnének első alkalmas önkénteseket; ezúttal Andor Ildikót, Czirkos Norbertet, Beckl Gábort és Balogh Endrét.


S bár a donorokat elsősorban természetesen az önzetlen segítségnyújtás vezérli, a Vöröskereszt helyi szervezete igazán kedves vendéglátással, finom szendvicsekkel, teával, üdítővel és csokoládéval mondott köszönetet mindannyiuk számára.
A Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából május 15-én, 17 órától tartja ünnepségét a környei szervezet a Művelődési Házban, ahol hagyományosan a többszörös véradókat is köszöntik. A községben véradásra legközelebb július 2-án lesz lehetőség, délután fél 1 és fél 6 között, szintén a Faluházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.