Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Szeptember 24. 14:22, szombat | Belföld
Forrás: mti

Több mint tízezer gyereket emeltek magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programján

Több mint tízezer gyereket emeltek magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programján

Minden eddigit meghaladóan, tízezernél is több gyereket emeltek a magasba egy időben több mint 35 településen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak a gyermekvállalást támogató, Gyereket a magasba! elnevezésű programján.

"A gyerekek felemelése azt jelenti, hogy őket magunknál is fontosabbnak tartjuk, képesek vagyunk tenni mindennap azért, hogy nekik szebb és boldogabb jövője legyen" - jelentette ki Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára egy budapesti rendezvényhelyszínen.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke arról számolt be, hogy a mozgalom már több mint tíz éves, és öt éve rendezik meg a Gyereket a magasba! programot.

A mozgalomnak az a célja, hogy támogassák a fiatalok gyermekvállalási terveit, hogy annyi gyermekük lehessen, amennyit szeretnének. A gyerekemeléssel pedig azt bizonyítják, hogy a gyerek öröm, és a szüleik büszkék rájuk - mondta.

Idén két kiemelt helyszín van, Veszprém és Budapest, emellett számos határon túli közösség is rendez családi napokat, amelyek során gyerekemelést is tartanak, egyebek között Kassán, Dunaszerdahelyen vagy Szabadkán. Veszprémben a mozgalom háromnapos rendezvénnyel hívja fel a figyelmet a családokra a Háromkirályfi Napok során.

Az ötödik alkalommal megrendezett országos gyerekemelés a pandémia alatt sem maradt el, 2020-ban online rendezték meg; fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes.

Az elmúlt négy évben már több tízezren vettek részt a gyerekemelésen.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest