Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2011. November 09. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Több tízezer gyerek és több ezer pedagógus menekül meg

Mégsem kell csaknem félszázezer gyereknek másik iskolát választania, és nem kerül több ezer pedagógus utcára – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A köznevelési törvény parlament elé került változatában már nem szerepel a kis létszámú felső tagozatok megszüntetése, és nem lesznek félórás tanórák és negyedórás tornaórák, s nem rövidül a nyári szünet sem.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a kormánnyal való egyeztetés után kikerült a törvényjavaslatból az a passzus, amely szerint a jövőben nyolc évfolyamos iskola fenntartásához csak akkor nyújtható állami támogatás, ha az intézményben évfolyamonként legalább két, az átlaglétszámot elérő osztály működik – számol be a lap.

A végleges tervezet gátat szab a tanárok határozott idejű, megbízási szerződéssel történő, tömeges foglalkoztatásának is, amely miatt sok pedagógus nyáron fizetést sem kapott. Bővült a kollégisták elleni fegyelmi intézkedések köre is: megvonhatják, illetve csökkenthetik kedvezményeiket, juttatásaikat, valamint áthelyezhetik őket másik szobába, tanulócsoportba.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 17:10, vasárnap | Belföld

Ismét megdobálták a rendőröket az illegális migránsok – VIDEÓ

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

2022. Január 23. 14:03, vasárnap | Belföld

Átadták az idei könyvtári és közművelődési díjakat

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény Címeket, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített Könyvtár címeket szombaton a magyar kultúra napja alkalmából a Magyar Zene Házában tartott díjátadó gálán.

2022. Január 23. 10:56, vasárnap | Belföld

Halálos baleset a 31-es főúton

Halálos baleset történt szombaton késő este a 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között - közölte a rendőrség a honlapján.

2022. Január 23. 09:51, vasárnap | Belföld

Tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották.