Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

- közölte Turzó Lajos alezredes, a létesítmény parancsnokhelyettese hétfői, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

A hadgyakorlaton, amely egy magasabb szintű NATO-próba alárendeltségébe tartozik, mintegy négy és fél ezer katona vesz részt. A gyakorlatot egy német hadosztály vezetésével tartják meg, lényege a műveleti képesség gyakorlása.

A Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre, Pápára 200 földi jármű és 35 forgószárnyas légi jármű, többek között 14 NH90 típusú helikopter vonul fel.

A magasabb szintű hadgyakorlat - amely a Steadfast Defender 2024 nevet viseli - a NATO egyik legkiterjedtebb, Európát átívelő gyakorlata, amelyben 12 ezer katona vesz részt.

A gyakorlatnak három fő irány van, északi irányban Norvégiát és Svédországot, keleti irányban Lengyelországot és Litvániát, déli irányban pedig Magyarországot és Romániát érinti.

A magyarországi gyakorlatra német és holland katonák érkeznek. Innen később mintegy ezer katona romániai ejtőernyős-gyakorlaton vesz részt Torda és Nagysink közelében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.