Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. November 08. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Többször használható hordozórakétát akar létrehozni a SpaceX után egy orosz cég is

Többször használható hordozórakétát akar létrehozni a SpaceX után egy orosz cég is

Többször használható hordozórakétát akar létrehozni az űrrakétákkal foglalkozó S7 Space orosz vállalat - közölte szerdán Szergej Szopov, a cég vezérigazgatója orosz hírügynökségekkel.

"Együtt dolgozunk a Roszkoszmosszal a Szojuz-5 hordozórakétán. Ugyanakkor ennek a hordozónak a tervrajzai alapján el fogjuk készíteni a rakéta egy másik verzióját, amelynek az első fokozata többször használható lesz. E rakétaváltozat a Szojuz-7 fantázianevet kapta" - mondta az S7 Space vezérigazgatója.

Szopov szavai szerint az új, még egyszer felhasználható hordozófokozat első tesztrepülése már 2022-ben lehetséges. Az elképzelések szerint a rakéta felvinne magával és Föld körüli pályára állítana egy, szintén az S7 Space által létrehozandó teherűrhajót.

Amennyiben sikerülne, az S7 Space lenne a második az Elon Musk dél-afrikai származású amerikai üzletember által alapított és vezetett SpaceX amerikai űrkutatási vállalat után, amely többször használható rakétát fejleszt ki. A SpaceX-nek 2015. december 22-én először sikerült sértetlenül visszaszállítania a Földre egy Falcon-9-es hordozórakétát, amely előtte megjárta az űrt, és azóta számos sikeres próbálkozása volt már.

Fotó: illusztráció

Címkék: űr, hordozó, rakéta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.