Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 14. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Többször ónos eső is várható a héten

Többször ónos eső is várható a héten

A héten is borult, párás, helyenként ködös lesz az idő. Többször ónos szitálásra, ónos esőre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.

Hétfőn az ország nagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös lesz az idő. Egyes részeken szakadozottabb lesz a felhőzet, és rövidebb-hosszabb napos időszakok is valószínűek. Szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 3 Celsius-fok között alakul, de a tartósabban derült részeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet jellemzően plusz 2-6 fok között várható, a napos tájakon viszont magasabb értékek is előfordulhatnak.

Keddre virradóra ónos szitálás is lehet, napközben is maradhatnak ködös területek. Számottevő csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 1 és 7 fok között alakul.

Szerdára virradó éjjel, hajnalban is lehet néhol ónos szitálás. Napközben, este szórványosan kisebb esőre is készülni kell. Többfelé tartósan megmarad a köd. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 2, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön párás lesz a levegő, tartósan ködös területek is lehetnek. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel, hajnalban néhol ónos szitálás, ónos eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb plusz 2 és 8 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő várható. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel és hajnalban ónos szitálás. A minimumok mindkét nap mínusz 1 és plusz 4 fok között, a maximumok pénteken 2 és 8, szombaton 3 és 8 fok között alakulnak.

Vasárnap is erősen felhős, illetve borult, párás idő lesz a jellemző. Több helyen előfordulhat szitálás, eső, éjjel néhol ónos szitálás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között, napközben 3 és 8 fok közötti értékekre kell készülni - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni