Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2012. Április 23. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Tojás nélkül született egy kiscsirke

Tojás nélkül született egy kiscsirke

Egy sri lankai tyúk tojás nélkül adott életet egy csirkének, ezzel pedig ismét előtérbe helyezte a kérdést: a tyúk vagy a tojás volt először?

Ahelyett, hogy a tyúkból pottyant volna ki, a tojás a tyúkban 21 napig volt majd szétrepedt - írja a BBC.

A csirke teljesen kifejlődött és egészséges, de az anya elpusztult. A sri lankai kormány állatorvosa elmondta: még soha nem látott ilyesmit azelőtt.

Az orvos megvizsgálta a tetemet és arra jött rá, hogy a megtermékenyített tojás a tyúk nemzőszerveiben fejlődött ki, de bennmaradt a testében, amíg szét nem repedt.

A boncolás kimutatta, hogy a tyúk belső sérülések következtében pusztult el.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.