Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2014. Január 21. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Töltse le a VÉSZ-t, hogy el tudja kerülni!

Töltse le a VÉSZ-t, hogy el tudja kerülni!

A VÉSZ-program segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyük, a figyelt útvonalak, megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről. Érdemes letölteni az alkalmazást - így elkerülhetjük a dugókat, és azt, hogy magunk is vészhelyzetbe kerüljünk.

Az elmúlt év márciusában bekövetkezett hó helyzet, valamint a júniusi árvíz a korábbiaknál hatékonyabb megoldás kidolgozását tették szükségessé a lakosság azonnali és naprakész tájékoztatása érdekében – nyilatkozta Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott. – A Békés Megyei Védelmi Bizottság elnökeként tájékoztatom Békés megye lakosságát, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Egyesülettel, valamint a Microsoft Magyarország Kft-vel együttműködve kifejlesztett egy mobil eszközökre optimalizált új alkalmazást, amely a közönségszavazatok alapján a „Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás” – VÉSZ elnevezést kapta.

A VÉSZ segítségével az okostelefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyük, az úti céljuk által érintett területek, a figyelt útvonalak, a megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

Az alkalmazást letöltő felhasználó beállíthatja magának, hogy Magyarország mely területéről kér azonnali értesítést mobil eszközére. Kijelölheti a lakóhelyéhez igazított értesítési zónát, egy-egy megyét, a nagyobb hazai tavak környékét vagy akár az egész országot is. A VÉSZ képes arra is, hogy a mobil eszköz GPS berendezésének segítségével figyelje a felhasználó aktuális helyzetét, és ehhez viszonyítva küldi az adott területre érvényes értesítéseket az okos készülékre. A szolgáltatás háromfokozatú értesítést tud küldeni: a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésekről, vagy pedig mindenről, így a tájékoztatásokról is kér-e értesítést.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás az Android, az iOS és a Windows Phone operációs rendszerekre egyaránt elérhető, teljesen díjmentesen. További információk találhatók a katasztrófavédelem honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült

2024. Szeptember 01. 08:59, vasárnap | Belföld

Területvédelmi parancsnok: több ezren érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt

Több ezer ember érdeklődik a tartalékos szolgálati forma iránt, és több százas nagyságrendben kötöttek már szerződést is - közölte Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka szombaton Szolnoko

2024. Szeptember 01. 08:57, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: fejlődés csak ott lehet, ahol a technológia és az oktatás kéz a kézben jár

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást

2024. Szeptember 01. 08:56, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: