Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Június 27. 03:15, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: www.tatabanya.hu

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Tovább fejleszthetik a kerékpárhálózatot

Az Új Széchenyi Terv keretén belül lehetőség nyílt a városi kerékpárhálózat fejlesztésére. A legutóbbi közgyűlés döntése értelmében Tatabánya pályázatot nyújt be a „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” című, KDOP-4.2.

Schmidt Csaba polgármester kiemelte, a pályázat sikere esetén a gerinchálózat 80 százaléka kiépülhet Tatabányán. Hangsúlyozta, a nemrég felújított illetve kialakított kerékpárutak nincsenek összekapcsolva, amely szintén problémát jelent mind az autósoknak, mind a kerékpárosoknak. A pályázatnak köszönhetően megoldódhat a Közművelődés Háza mellett lévő buszmegálló tulajdonjogi kérdése is.
A pályázathoz szükséges terveket tatabányai szakemberek készítették el, bejárva a helyszíneket. A munkát a budapesti kerékpáros egyesület is segítette, a tervezők az ő észrevételeiket is figyelembe vették.
A polgármester elmondta, Alsógalla esetében vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy az utak kiszélesítésével alakítsanak ki kerékpársávokat.
Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő megjegyezte, régóta vágya a városnak a kerékpáros úthálózat. Hozzátette, a távlati tervek között szereplő síkvölgyi „bekötés” nemcsak közlekedési út, hanem jó kiránduló-útvonal is lesz majd.
Pleier Tamás képviselő kiemelte, a mostani a harmadik ciklus, amióta a kerékpárutak kérdése napirenden van. Mint mondta, fontos, hogy a Gyémánt Fürdőig menjen az új kerékpárút, hogy növelje a város idegenforgalmi értékét és vonzását.
A pályázat jó lehetőség arra, hogy a lakosság számára biztonságosabb hivatásforgalmi és turisztikai kerékpározási feltételeket teremtsen a városvezetés. Tovább nőhet a kerékpárosok száma és ezáltal egy fenntartható közlekedési forma erősödhet a városban.
A projekt teljes költsége a jelenlegi adatok szerint: 161 427 671 Ft; az igényelt támogatás összege 132 416 788 Ft.

Helytörténelem
Ügyfélszolgálat Programajánló
Közérdekű információk
Gazdasági Program
Közérdekű adatok
Polgármesteri tájékoztató a vagy...
Városi fűtéskorszerűsítési progr...
Bérbe adható helyiségek
Felhívás kisebbségi választásban...
Helyi adók
Tájékoztató okmányirodai ügyinté...
Az Állami Számvevőszék jelentése...
 

Címkék: kerékpárút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 15. 07:59, hétfő | Belföld

Hétfőn magas középhőmérséklet, és nagyon erős UV-sugárzás várható

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. öt vármegyére hétfő éjfélig a hőség miatt. Jelezték azt is: hétfőn az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, és néhol kialakulhatnak zivatarok is.