Városlista
2024. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2022. Szeptember 29. 18:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

További megyékre adtak ki másodfokú riasztást zivatarveszély miatt

További megyékre adtak ki másodfokú riasztást zivatarveszély miatt

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye után Baranya és Békés megyére is másodfokú riasztást adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délután.

A meteorológiai szolgálat honlapján közölt térkép szerint hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani a négy megye déli területein csütörtökön, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Hozzátették: csütörtökön több hullámban valószínű csapadék, az eső, zápor mellett nagyobb eséllyel az ország délkeleti felén zivatarok, helyenként heves zivatarok is kialakulhatnak.
Éjszaka délnyugat felől újabb kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amely péntek délelőtt északkelet felé elhagyja az országot, mögötte több helyen alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok, sőt helyenként heves zivatarok is lehetnek - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 06:00, hétfő | Belföld

Augusztus utolsó hetében is marad a kánikula

A hét első napjaiban többfelé kell élénk, olykor erős szélre készülni, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak, majd visszatér a napos, száraz, meleg idő, 30 Celsius-fok feletti csúcshőmérsékletekkel

2024. Augusztus 24. 20:38, szombat | Belföld

Illegális bevándorlás - Bakondi György: Európa-szerte egyre több a késes támadás

Európában egyre több késes támadást követnek el és ennek kapcsán elkövetőként szinte minden alkalommal migrációs hátterű személyeket, az Iszlám Állam követőit említik

2024. Augusztus 24. 10:24, szombat | Belföld

MÁV: ismeretterjesztő film a vasúti kocsik tetején történt áramütések következményeiről

A vasúti kocsik tetején történt áramütések okait és következményeit mutatja be a MÁV Zrt. ismeretterjesztő sorozatának legújabb filmje -

2024. Augusztus 23. 20:15, péntek | Belföld

EM: társadalmi egyeztetésen a Nemzeti Energia- és Klímaterv stratégiai környezeti vizsgálata

A felülvizsgált Nemzeti Energia- és Klímaterv (NEKT) a kibocsátás-csökkentési és zöldenergia-termelési célszámok nagyarányú megemelésével is hozzájárul a klímasemlegességi, fenntarthatósági vállalások teljesítéséhez.