Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Május 17. 14:50, péntek | Helyi

Továbbra is hazavárják a fiatalokat

Továbbra is hazavárják a fiatalokat

A Tatabánya Hazavár Program a város beruházása a jövőbe

A fiatalok pályáraállításának segítése, hiszen önkormányzatunknak az a fontos, hogy ennek a korosztálynak a tagjai megtalálják boldogulásukat településünkön - hangsúlyozta többek között Schmidt Csaba polgármester a Stúdium Ösztödíj átadásán.

A három elemből álló Tatabánya Hazavár Program keretében újabb Stúdium Ösztöndíjas okleveleket és önkormányzati lakáskulcsokat adott át Schmidt Csaba polgármester, valamint a Kóta József gyakornoki program szerződéseit is átvették a Városháza nagy tanácstermében. A 2012/13-as tanév II. félévében ötvennyolc felsőoktatási intézmény tanulójának nyújt 10 ezer forintos ösztöndíjat az önkormányzat, valamint hatvan középiskolást támogat a Stúdium Ösztöndíjjal, amely három-hat-kilenc-, esetenként tizenkétezer forintot jelent a diákoknak havonta. Oklevéllel és ajándékcsomaggal köszöntötte Schmidt Csaba polgármester azokat, akik elsőként részesülnek ösztöndíjban az idei félévben.
A Kóta József Gyakornoki Programnak két új résztvevője is aláírt szerződését vehette át, akiket szintén köszöntött a polgármester. Az AGC Glass Hungary Kft. új gyakornokai, mechatronikai műszerészként tanulnak jelenleg, és a megkötött szerződés alapján nem csak gyakornoki helyük biztosított a cégnél, hanem oklevelük megszerzését követően, munkalehetőséget is kínál nekik a vállalkozás.
A Tatabánya Hazavár Program harmadik eleme az „Önálló élethez saját otthon” programelem, mely a városban történő hosszú távú letelepedést segíti kedvezményes bérlakáshoz jutással. A város lehetőséget biztosít a tatabányai kötődésű, hiányszakmákban felsőfokú, valamint középfokú végzettséggel, tatabányai munkáltatónál a végzettségének megfelelő munkaszerződéssel rendelkező fiatalok lakhatásának megoldására. Az eddigi kilenc fiatalt követően, jelenleg három újabb lakáskulcs átadására került sor, melyet a városvezetőtől vehettek át a sikeresen pályázók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.