Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Szeptember 30. 09:10, szerda | Helyi sport

Továbbra is mumus a Csurgó 

Továbbra is mumus a Csurgó 

30-25-ös vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Csurgó U23 ellen az NBI/B Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

A hazai csapat szinte végig előnyben volt, a lefújás előtt pár perccel azonban egyenlíthetett volna a TAC. A helyzet kimaradt, a vége öt gólos csurgói győzelem lett. Tavaly nem ment a Tatai AC-nak a Csurgó U23 ellen, ősszel Csurgón 28-26-ra, tavasszal, Tatán 26-24-re nyertek a Somogy megyeiek.

Most sem kezdődött jól a találkozó, a hazaiak hamar előnybe kerültek, a 10.percben 7-4-re, a huszadikban pedig már 13-8-ra vezettek. A tatai védelem ekkor nem tudta hatékonyan szűrni a csurgói támadásokat, elöl pedig sok volt az egyéni akció, amit a vendéglátók ki tudtak védekezni. A félidő második felében aztán feltámadt a TAC, a támadósor egyre többször tudta végigvinni a figurát és hátul is keményebb lett a fal. Az ötgólos hátrányból sikerült lefaragni, a szünetre 14-12-es csurgói előnnyel vonulhattak a csapatok.
A második játékrészt is lendületesen kezdte a TAC, 15-14-nél utolérhette volna ellenfelét, de a támadás nem sikerült. Beleerősített a fiatal csurgói csapat is, és kihasználva az újra előjövő tatai hibákat, visszaállította az 5 gólos különbséget. Az ötvenedik percben 24-19 volt „oda”, de a TAC nem adta fel és néhány perc alatt újra szorossá tette a találkozót. 26-25-nél ismét lehetőség nyílt az egyenlítésre, ám a helyzet kimaradt és az ellentámadásból gólt kaptunk. Innen már nem volt visszaút, a vége 30-25 lett a Csurgónak.
Férfi kézilabda NBI/B, 3.forduló:
Csurgó KK U23 – Tatai AC 30-25 (14-12)
Legjobb tatai góldobó: Vaskó Péter 7
„Csalódott vagyok, rengeteget hibáztunk, saját magunkat vertük meg. Fejben kell rendbe tenni a csapatot, mert nehéz sorozat előtt állunk. Hatvan percen keresztül kell koncentrálnunk, mert csak akkor tudunk eredményesen szerepelni, ha egységesen, csapatként játszunk” – mondta a találkozó után Sibalin Jakab vezetőedző.
„Az elején egy kicsit bent maradtunk az öltözőben, az ellenfél elhúzott, utána pedig végig futnunk kellett ez eredmény után. Feljöttünk és sokáig tartottuk a két gólos különbséget. Sokat voltunk emberhátrányban, de még így is, a vége felé egyenlíthettünk volna, sajnos, nem sikerült” – tette hozzá Vaskó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.