Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2011. November 15. 07:33, kedd | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Tőzsde: versenyben a szolgáltatók

Tőzsde: versenyben a szolgáltatók

A válság kitörése óta is folyamatosan bővült a magyar lakosságon belül az online tőzsdézők köre, ma már mintegy 100 ezer kisbefektető köt tőzsdei ügyletet a világhálón az újabb felmérések szerint - írja a KBC Securities.

A növekedés elindította a fejlesztői versenyt a szolgáltatók között, akik az önállóan és közvetlenül kereskedhető termékek körének bővítésével és az újabb külföldi piacok megnyitásával járulnak hozzá, hogy egyszerűen és olcsón lehessen érdekes befektetési stratégiákat kialakítani. Az internetes tőzsdei műveletek terjedésével a háziasszonyok is hozzáférnek az értékpapírpiacokhoz, a világhálón tőzsdei ügyletet kötő magyarok száma mára megközelítette a lakosság 1 százalékát a GfK Hungária legújabb felmérése szerint. Az értékpapír-piaci szolgáltatók innovációja révén az online tőzsdézők körében rövid idő alatt el fognak terjedni a nemzetközi piacokon már hosszú ideje népszerű, itthon viszont a nagy tömegek számára még kevéssé ismert tőzsdei termékek. Ezekkel korábban nem is remélt befektetési stratégiákat lehet kialakítani elfogadható áron. Ebbe a körbe sorolhatók az ETF-ek, azaz a tőzsdén forgalmazott befektetési alapok, amelynek egyetlen magyarországi példánya a Budapesti Értéktőzsdére 2006 végén bevezetett BUX ETF.

Ez a fecske azonban nem csinált nyarat, a BÉT-en azóta sem bővült az ETF-ek száma, miközben a nemzetközi értékpapírpiacokon gyors karriert futottak be a tőzsdén kereskedett alapok. Az európai ETF-kereskedésben vezető piacnak számító frankfurti börze Xetra kereskedési rendszerében jelenleg több mint ezer különféle ETF-fel kereskedhetnek az online tőzsdézők és a havi átlagos forgalom jóval meghaladja a 10 milliárd eurót.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: lakosság, tőzsde, válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja