Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Május 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco

Trafikjainak kétharmadát elveszíti a Tesco. A Világgazdaság azt írja, a Tesco jelenlegi 113 dohányboltjából 86-ot érint az a rendelkezés, amely szerint május 30-tól a 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletekből és a benzinkutakról kitiltják a dohányboltokat.

A Tesco azt közölte, mindent megtesz azért, hogy partnereik egy másik, kisebb alapterületű áruházuk mellett folytathassák tevékenységüket. A Mol és az Auchan szintén veszít boltokat az új rendelkezés miatt. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a 6300 dohányboltból a hipermarketekben, a plázákban és a benzinkutakon működő 200 bolt a piaci forgalom 17 százalékát fölözte le.

Gyulay Zsolt, az NDN vezérigazgatója korábban elmondta: a meglévő koncessziós joga mindenkinek megmarad, a zavartalan ellátás biztosított.Nem könnyű a trafikosok élete, ugyanis számos kötelezettség mellett azt is vállalták, hogy évente legalább egyszer részt vesznek a területi kereskedelmi és iparkamarák által szervezett szakmai képzéseken, konferenciákon. A héten Miskolcon, Debrecenben, Győrben és Salgótarjánban gyülekeztek az adott megye trafikosai, jövő hétfőn és kedden pedig Eger és Veszprém lesz a szakmai képzések helyszíne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 04. 08:08, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megvan az ezredik szerződéses területvédelmi tartalékos

A két hónapja indított Szeretem, Megvédem! elnevezésű kampány hatására sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek. Kedden pedig átléptük az ezer szerződést kötött területvédelmi katona létszámot

2024. Szeptember 04. 08:03, szerda | Belföld

Újra lesz Retro véradás az ország 29 pontján

Az Országos Vérellátó Szolgálat idén szeptemberben immár 16. alkalommal rendezi meg a hagyományos Retro véradását az ország 29 helyszínén.

2024. Szeptember 04. 08:03, szerda | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord hétfőn

Megdőlt az országos és a fővárosi hajnali melegrekord is hétfőn - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján kedden.

2024. Szeptember 04. 08:01, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a BMW hazánk és egyben a cégcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben

A BMW hazánk és egyben a vállalatcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben, ami ismét alátámasztja, hogy Magyarország a jövő zöld gazdaságának abszolút globális éllovasi pozíciójába került