Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Január 12. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Túl sokat esznek és korán halnak az amerikaiak

Túl sokat esznek és korán halnak az amerikaiak

A túl sok étkezés, az egészségbiztosításhoz való hozzáférés hiánya és a viszonylag magas szegénységi ráta csak néhány azok közül az okok közül, ami miatt az amerikaiak kevésbé egészségesek és korábban halnak, mint más, viszonylag gazdag ország lakosai - állapította meg az amerikai kormány által készíttetett jelentés, amelyről a Fox News számol be.

Az Amerikai Egyesült Államok fejenként többet költ lakosai egészségére, mint más országok, azonban számos intézkedés elmaradott, ami miatt magas az elhízás és a szívbetegségek, valamint a csecsemőhalandóság előfordulása.

A jelentés 16 más, gazdag országgal hasonlította össze az amerikaiak állapotát, köztük volt Kanada, Japán, Ausztrália és 13 nyugat-európai ország, köztük Nagy-Britannia, Olaszország, Svájc és Franciaország.

Összehasonlítva a különböző betegségeket/halálozási okokat, kilenc területen az amerikaiak állnak a legrosszabb helyen: a csecsemőhalandóság, a baleset-és az emberölés, a tinédzserkori terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek, mint a HIV fertőzés, a kábítószer-fogyasztás, az elhízás-és a cukorbetegség, a szívbetegségek, a tüdőbetegség és a fogyatékkal élők aránya is itt a legmagasabb.

Bizonyos területeken, mint a daganatos betegségek előfordulása, valamint a koleszterinszint és a vérnyomás ellenőrzése, jobb helyen áll az Egyesült Államok - összességében azonban elmondható, hogy a lakosság várható élettartama elmarad a kutatásba bevont 16 ország mögött.

Címkék: életmód

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.