Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Augusztus 01. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el három megyében szombattól

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el három megyében szombattól

Tűzgyújtási tilalom lesz érvényben szombattól Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szárazság miatt - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-t.

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevélréteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. A hétvégén várható kánikula miatt tovább romolhat a helyzet, és fennáll a nagy területű koronatüzek kialakulásának kockázata is - írták.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint a 200 méteres körzetükben, ideértve a térképen jelölt tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint tiltott a parlag- és a gazégetés is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.