Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 09. 14:15, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Tűzgyújtási tilalom a Nyugat-Balaton térségében

Tűzgyújtási tilalom a Nyugat-Balaton térségében

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el csütörtöktől a Nyugat-Balaton térségében, a zalai települések határában található erdőkben és fásításokban, valamint az azok határától számított 200 méteren belüli sávban.

Tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-t.

A korlátozást a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága rendelte el csütörtöktől az illetékességi területén fekvő Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj és Keszthely határában található erdőkre és fásításokra, valamint az azok határától számított 200 méteren belüli területre.

A közlemény szerint az erdőkben kijelölt tűzrakóhelyeken sem szabad tüzet gyújtani, valamint a parlag- és gazégetést is megtiltották a közutak és vasutak melletti fás területeknél. A tűzgyújtási tilalom megszegőit 100 ezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújthatják.

A tilalom elrendelését a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság javasolta, mert az utóbbi napokban ugrásszerűen nőtt a szabadtéri tűzesetek száma, a száraz idő miatt az erdőkkel határos területeken pedig fokozott a tűzveszély.

A Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a megye többi részén fekvő erdőterületekre vonatkozóan már szerdától elrendelte a tűzgyújtási tilalmat.

Csütörtökön éjfélre sikerült eloltaniuk a tűzoltóknak a Balatonmagyaród közelében több mint 100 hektáros területen foltokban égő nádas tüzét. A Kis-Balaton közelségében szerda kora délután kapott lángra a nádas, foltokban 100-120 hektáron égett. Az oltásban a nagykanizsaiak mellett somogyi tűzoltók és önkéntesek is segédkeztek. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók éjszaka is folytatták a munkát, így szerda éjfélre sikerült befejezni az oltást és megakadályozni a lángok terjedését.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.