Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Április 11. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ügyvédeket bírságolt a NAV

Ügyvédeket bírságolt a NAV

A jogban való jártasság nem mentesít a törvények, az adózási szabályok betartása alól, és nem véd meg azok megsértésének következményeitől - ez bizonyosodott be nemrégiben abban a peres eljárásban is, amelyet olyan ügyvédek indítottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) szemben, akik adóhatósági bírságot kaptak, mivel jogi tevékenységük után nem állítottak ki számlát.

A revizorok ezúttal az ügyvédek számlaadási gyakorlatát vizsgálták. Szemet szúrt ugyanis, hogy a nagyszámú illeték kiszabási eljárásnál közreműködő „doktorok” bevallásaikban az elvégzett munkához képest elenyésző jövedelmet vallanak.

A vizsgálat során az is kiderült, hogy az ellenőrzött ügyvédek többsége „kedvtelésből” végzi tevékenységét, sőt „szociális érzékenysége” is igen nagy, hiszen rengeteget dolgozik pusztán szívességből. Mindössze hárman ismerték el a jogsértést, a többiek – szakmai adottságaikat kihasználva – furfangos magyarázatokba bonyolódtak. Volt olyan, aki perre ment az igazáért.

A hír, miszerint a bíróság a NAV-nak adott igazat, hamar szárnyra kelt az érintettek körében. Legalábbis erre utalhat, hogy ezt követően a többi határozatot már nem fellebbezték meg.

A „felkészült” ellenőrzöttek nem vették el a revizorok kedvét a további vizsgálatoktól. Az ügyvédi szakma éppen a negatív tapasztalatok miatt számíthat a további ellenőrzésekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig

2024. Augusztus 10. 09:27, szombat | Belföld

Mol: az utóbbi években jelentősen nőtt a Magyarországon előállított bioüzemanyagok mennyisége

Már évi több mint 200 ezer tonna bioüzemanyag előállítására képes a Mol résztulajdonában álló Rossi Biofuel Zrt. - közölte a Mol az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 08:08, péntek | Belföld

KSH: júliusban 4,1 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).