Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Június 28. 00:00, vasárnap | Helyi

Új lehetőség az adóhatósági eljárásban: Elektronikus megbízólevél

Új lehetőség az adóhatósági eljárásban: Elektronikus megbízólevél

Az adóhatósági ellenőrzést csak megbízólevéllel rendelkező NAV alkalmazott végezhet. A papíros megoldás mellett 2014. július 1-jétől a megbízólevél már elektronikusan is kézbesíthető.

Az eltelt egy év alatt a NAV sokszor élt az új lehetőséggel, ami költségkímélő, és a mai kor követelményeinek és elvárásainak megfelelő kapcsolattartási forma.

Az elektronikusan kézbesített megbízólevél átvételének az a nap számít, amikor az ügyfél a tárhelyen az iratot megnyitotta. Ha nem nyitja meg, úgy beáll a kézbesítési vélelem, és az irat átvételének a kézbesítési tárhelyen történő ismételt elhelyezésétől számított ötödik napot követő munkanapot kell tekinteni.

Az elektronikus megbízólevél átvétele egyben megindítja az ellenőrzést, a határidő is életbe lép és az önellenőrzés csak az elektronikus megbízólevél átvételét megelőző napig biztosított.

Minden ügyfél esetében célszerű áttekinteni, és felülvizsgálni, hogy rendelkezik-e az ügyfélkapuhoz hozzáféréssel, és amennyiben igen, az adóhatóságnál mely személy került bejelentésre az adóügyek elektronikus intézésére, illetve ki rendelkezik olyan meghatalmazással, amely ilyen ügyekben eljárásra jogosít (a T180 nyomtatvány, illetve VAMO nyomtatvány adatainak áttekintése indokolt). A joghatások ismeretében érdemes az adóhatóság által küldött elektronikus iratokat is figyelemmel követni.

Várható, hogy a közeljövőben az ellenőrzések során további lehetőségekkel bővül az elektronikus kapcsolattartás, ami jelentősen egyszerűsíti az adóügy intézését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.