Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Augusztus 27. 10:05, hétfő | Helyi

ÚJ ÚT TEHERMENTESÍTHETI A BÚZAVIRÁG UTCÁT

ÚJ ÚT TEHERMENTESÍTHETI A BÚZAVIRÁG UTCÁT

ÁTADTÁK A BÉCSI (KORÁBBI NEVÉN ÜVEGGYÁRI) UTAT

Új út segíti a Tatabánya-Környe Ipari Park megközelítését, egyben a Búzavirág utca tehermentesítését. A Rákóczi Ferenc útba becsatlakozó új útszakasz 1,4 kilométer hosszú, a mintegy 544 millió forint összértékű beruházás 484,29 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

A városfejlesztési stratégia folyamatos megvalósításának és fejlesztésének köszönhetően ma már közel tízezer ember dolgozik az Ipari Parkban, és ez a létszám dinamikusan növekszik. Tatabánya gazdaságának fellendülése ugyanakkor új kihívásokat is adott az önkormányzat számára, ezért a város vezetése egy komplex útfejlesztési programot dolgozott ki. Első lépésként megvalósították a Bécsi út (korábbi nevén Üveggyári út) kikötését az országos közút Tatabánya és Környe közötti szakaszára, így már nem a Búzavirág utca az egyetlen út, amelyen meg lehet közelíteni és el lehet hagyni az Ipari Parkot a város felé.

Az 1,4 kilométeres új szakasz átadását követően a közeljövőben megkezdődik a Búzavirág utca felújítása is.

Fotó Facebook/ Schmidt Csaba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.