Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Szeptember 24. 11:05, kedd | Helyi sport

Újabb műfüves pálya épül

Újabb műfüves pálya épül

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának IV. fordulóján a város két műfüves pálya építésének lehetőségét nyerte el

Az önkormányzat az újvárosi Szent Margit Általános Iskola udvarán biztosít helyet az egyik pályának, ahol Bereznai Csaba alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője tájékoztatta a sajtó munkatársait az MLSZ-el közös városi beruházásról.
Bereznai Csaba a pályaépítés kapcsán elmondta: a közgyűlés döntése alapján azon városrészek pályáztak a 10-10 milliós támogatásáért, ahol az önkormányzati képviselő a körzeti fejlesztési keretéből vállalta az önrész felének, 2,5 millió forintnak biztosítását. A pályázat által szabott feltételeknek nem felelt meg a Lehel téri eredeti helyszín, így a Szent Margit Iskola nyújtott segítő kezet és adott területet a beruházás megvalósításának, amely várhatóan a következő hónapban el is készül. Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy a pálya tartozéka két rögzített kézilabdakapu, hálóval és egy 1,1 méter magas, időjárás és hőálló palánk, amely körbekeríti a műfüves pályát az alapvonal mentén. A 12x24 méteres pályát továbbá kerítéssel, és az oldalvonalak mellett labdafogó hálóval is körülveszik. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzést az MLSZ folytatta le, ahogyan a műszaki ellenőrzést is ők látják el. A Cornus Kert Kft. végzi a kivitelezést, akik országszerte több műfüves pályát építettek már. Az újvárosi helyszínen a munkálatok a napokban kezdődnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.