Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. Április 16. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: Fotó: katasztrófavédelem

Újabb részletek derültek ki a gyenesdiási halálos erdőtűzről

Újabb részletek derültek ki a gyenesdiási halálos erdőtűzről

Égési sérüléseibe halt bele Gyenesdiáson egy ember, akit tűzoltók hoztak ki egy szabadtéri tűz területéről - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken honlapján.

A katasztrófavédelem egységeit szerda délután riasztották azzal, hogy a Bem József utcánál, a lakóházak közelében ég az erdő aljnövényzete. A keszthelyi és badacsonytomaji tűzoltók az égő területen egy embert találtak a földön, akit kimentettek és átadtak a mentőknek.

Az MTI információi szerint egy idős férfit hoztak ki, de a katasztrófavédelem közlése szerint az áldozat olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy később meghalt.

A tűz egy körbekerített udvaron összehordott és meggyújtott levélkupacból indult, majd terjedt át a környező külterületre. A tűzoltók kiérkezésekor a sziklás, erősen emelkedő terepen már csaknem egy hektáron égett a száraz cserje és az aljnövényzet.

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési körülményeit még vizsgálja, de azt is közölte, hogy Gyenesdiáson a vonatkozó önkormányzati rendelet szerint egész évben tilos az avar és a kerti hulladék égetése, így a leveleket sem lett volna szabad meggyújtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.