Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Február 25. 09:02, kedd | Helyi

Újoncok a megyei igazgatóságon

Újoncok a megyei igazgatóságon

Letette esküjét az a 176 tiszthelyettes, aki hétfőtől a katasztrófavédelem beosztott tűzoltói állományát erősíti majd

A több mint 170 főből 10 került a megyei igazgatóság állományába. Ők Esztergom, Tatabánya és Komárom Hivatásos Tűzoltóparancsnokságain fognak szolgálatot teljesíteni. Munkába állásukat fél éves intenzív képzés előzte meg.
Ezen időszak alatt csapattá kovácsolódtak, amely megkönnyíti majd szolgálati helyükön a gyors beilleszkedést.
A 10 őrmestert Czomba Péter tű. ezredes, megyei igazgató köszöntötte reggel 8 órakor az igazgatóságon. Igazgató úr megismételte Orbán Viktor miniszterelnök szavait, miszerint hosszú utat jár be az, aki a hivatásos pályát választja, hiszen végig kell csinálja a kiképzést, ki kell alakítania a szellemi és fizikai készségeket, el kell sajátítania a szakmai ismereteket, meg kell felelnie a vizsgákon. Mindehhez pedig megfontolt, felelős döntések hosszú sora szükséges.
A tűzoltók első napja azzal telt, hogy megismerték a katasztrófavédelmi rendszer szakterületeit a szakterületi vezetők által, majd tűzoltóparancsnokuk megmutatta szolgálati helyüket, a laktanyát, a tűzoltó szereket és megismerkedtek bajtársaikkal, mentoraikkal is. A mentorok leszek azok, akik az első hónapokban segítik az újoncok munkáját, átadják szakmai tapasztalatukat és példával szolgálnak fiatal kollégáik előtt. Megtanítják számunkra azokat a szakmai fogásokat, amelyekkel biztonságosan tudják alkalmazni a tűzoltó szakképző tanfolyamon megszerzett elméleti és gyakorlati ismereteiket.
A tíz újonc jó és jeles eredménnyel teljesített a múlt héten a különböző szakmai vizsgákon, amely jó alapja lehet az elkövetkezendő időszakban a szakmai gyakorlat megszerzésének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.