Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2014. Július 16. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újra nemzeti tulajdonba kerülnek a közszolgáltatók

Újra nemzeti tulajdonba kerülnek a közszolgáltatók

A Nemzetgazdasági Minisztérium benyújtotta a parlamentnek azt a költségvetés módosításról szóló törvényjavaslatot, amely az állami vagyon gyarapítását érintő kormányzati döntések végrehajtásához teremt fedezetet.

A költségvetés módosítására az energiaszektorban vállalt állami szerepvállalás növelésének finanszírozása érdekében van szükség. Olyan fontos közszolgáltató cégek kerülnek nemzeti tulajdonba, mint az Antenna Hungária Zrt., a Magyar Gáz Tranzit Zrt., a Főgáz Zrt. és az AVE Magyarország Kft. A tőkeemeléssel megvalósuló finanszírozás 152 milliárd forinttal terheli a költségvetést.

A módosítás nem veszélyezteti a 2,9%-os uniós hiánycél teljesítését. A Nemzeti Energiastratégia alapján döntő fontosságú a korábbi években feladott állami pozíciók újraépítése, hiszen stratégiai cél, hogy a fogyasztók megfizethető áron jussanak energiához.

A törvényjavaslatot a Kormány elfogadta, ezt követően a Költségvetési Tanács is véleményezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.