Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2014. Július 07. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újra tarolt a Viharsarok

Újra tarolt a Viharsarok

Császi Ádám Berlinálén bemutatkozott első játékfilmje, a Viharsarok újabb nemzetközi elismerésben részesült, ezúttal Tajvanon.

A 16. tajpeji filmfesztivál nemzetközi zsűrije Jim Taihuttu holland rendezővel megosztva Császi Ádámnak ítélte a „New Talent” (Új tehetségek) versenyprogram különdíját.

Császi Ádám rendező játékfilmes debütálása, a Viharsarok, a fiatal felnőttkor szexuális identitás keresésének drámája, egy érzéki, ám végzetes szerelmi háromszög történetén keresztül, a kietlen magyar pusztában.

A főszerepekben Sütő András, Varga Ádám és a német Sebastian Urzendowsky (Viszlát, első szerelem, Pénzhamisítók) látható. A Viharsarok tavaly nyáron a kopár szépségű magyar pusztán forgott. A filmmel Császi mellett több pályakezdő is bemutatkozik. Rév Marcell operatőrnek (Itt vagyok, Külalak, Varázslatos gladiátorok) és Takács Nóra látványtervezőnek is a Viharsarok az első játékfilmje.

A rendező a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyezi. A Magyar Nemzeti Filmalap a forgatókönyv fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását 60 millió forinttal támogatta.

A Viharsarok a Proton Cinema produkciójában készült a Café Film és az I’m Film együttműködésével, producere Petrányi Viktória és Gyárfás Eszter. A 120 millió forint összköltségvetésű koprodukció német partnere a berlini székhelyű Unafilm.

Császi Ádám 2010-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televízió rendező szakán, több kiemelkedő rövidfilmet jegyez: 1 hét című filmjéért 2004-ben különdíjat nyert a Filmszemlén, a Gyengébb napok-ért pedig a legjobb rövidfilm díját 2008-ban.

A Viharsarok június közepén Tel-Avivban a TLVFest közönségdíját nyerte el.

A Viharsarok március óta látható a magyar mozikban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.